HET GRONINGER MUSEUM HEEFT DE MARATHONMUZIEKVIDEO DE PARADE VAN DE HEMELSE TRAGEDIE VAN MULTIMEDIA-PERFORMER EN SINGER-SONGWRITER AD VISSER AANGEKOCHT.

 

Het Groninger Museum heeft de marathonmuziekvideo De parade van de hemelse tragedie van multimedia-performer en singer-songwriter Ad Visser aangekocht. Dit is de eerste aankoop van een werk van Ad Visser door een museum.

 

Directeur Andreas Blühm: ‘De hemelse tragedie is in tekst en beeld een geestverruimende en meeslepende ervaring.
Ad Visser is al cultureel erfgoed, nu ook met museale zegen.’

Ad Visser, in Nederland onder andere bekend als Mr.TopPop, heeft met projecten zoals zijn Sobriëtas en ‘Brainsessions’ wereldwijd successen geboekt. In 2005 presenteerde hij zijn 1050 verzen tellende megagedicht en lied De parade van de hemelse tragedie in boekvorm.

 

Tien jaar lang heeft visual artist Mr. Instant Image Action in samenwerking met Ad Visser gewerkt aan de visuals bij dit marathonkunstwerk van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden.
De hemelse tragedie is een lyrische achtbaan, een poëtische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit en prikkelende beelden, die tegelijkertijd suggestief in elkaar overvloeien.
De gezongen videoversie appelleert aan gevoel én intellect. Tekstliefhebbers waarderen de vele geestige toespelingen. Beeldende kunst, filosofie, religie en actualiteit worden door Ad Visser op onnavolgbare wijze vermengd met verrassende inzichten tot een geniale en caleidoscopische tekst.

DE PARADE VAN DE HEMELSE TRAGEDIE GRONINGER MUSEUM