MORE KAMASUTRA

Telegraaf vrijdag 29 oktober 1999
- onderstaand enkele losse fragmenten uit dit artikel -

 

Met zijn nieuwe cd-project 'Train your brain for better sex' verklaart AD VISSER vandaag de oorlog aan de wijze waarop men op het ogenblik in Nederland de seksualiteit beleeft. "Seks is iets ranzigs geworden! Buch, Lenferink en Jerry Springer maken er op tv een freakshow van. Aan het wezenlijke van de seks, het mooie ervan, komt men op tv niet meer toe", aldus Ad Visser. Er is geen plaats meer voor de verdiepingen, de schoonheid, de intense en integere beleving van seks. Dat kom je niet tegen op tv. Televisie moet het vooral van beelden hebben en daarom is een beeld van een man, die in een tuigje aan een kroonluchter hangt interessanter dan een verhandeling over de manier waarop je je seksleven kunt verbeteren en dat wil ik nu doen met 'Train your brain for better sex'.

 

Want je belangrijkste seksorgaan is je brein en met deze trainings-cd", zegt Ad, "kan je seksbeleving veel mooier en breder worden. Ik heb ook gemerkt dat wij van de vele mogelijkheden die seks biedt weinig weten. Als je iemand vraagt noem tien automerken is dat geen probleem. Maar als je zegt noem eens tien verschillende orgasmen, is het heel lang stil. Als je seks echt intens wilt ondergaan moet je je daarvoor eerst volledig kunnen ontspannen. Naast de ontspanning van de zintuigen is er ook de mentale afstemming nodig die je geest opent voor seks.

En tenslotte is er de totale overgave die belangrijk is. Dat leidt er op een zeker moment toe dat het proces het overneemt van jouw besturing en dat geeft een heftige beleving.


Je had het over tien verschillende orgasmen' AD: Ja, je kunt door concentratie en training een orgasme krijgen in je keel, boven in je borst, rond je navel en in je hoofd. Daar kun je jezelf voor trainen en op een dag lukt het. Het is net als met fietsen,je oefent en oefent en plotseling op een dag lukt het je en je weet niet hoe dat komt. Zo is het ook met je uitbreiding van orgasmen."


Noem eens een techniek. Ad zonder aarzelen: "Klap je tong dubbel en ga ermee langs je verhemelte. Op deze wijze stuur je je seksuele energie door je lichaam een andere richting uit. Langs je ruggengraat gaat die dan omhoog en op deze wijze - dit is maar een voorbeeld - kan je de seksuele beleving verlengen en ook meerdere orgasmen op verschillende plaatsen krijgen." Ad gaat verder: Deze training op mijn cd is goed voorparen van welke geaardheid ook, maar is ook te gebruiken bij soloseks. "

En door zijn methode, vult hij aan, ben je bij de seksbeleving niet alleen afhankelijk van de ejaculatie, die zich toch weer moet herstellen, maar kun je de energetische explosie die een orgasme is ook op andere wijze door je geest beleven.

 

Optimale effect

 

"Het optimale effect van het toepassen van de Kamasutra Experience is dat het bewustzijn ontsnapt aan de constante aanwezigheidssignalen van het Zelf. Daardoor wordt een golf van gelukzaligheid opgewekt aldus Ad.

Seks is een van de waardevolste ervaringen van ons leven waaruit we zelf zijn ontstaan", besluit Ad Visser.

 

Bron: © Henk van der Meyden, Telegraaf

 

 

 

fMain